top of page
drejporträtt 2_edited_edited.jpg

Hav och Skog

Kurser kan skapas och skräddarsys efter önskemål, tex "utomhus akvarellmåleri" inkluderat en vandring på natursköna Skatudden.

Är ni ett sällskap som vill prova på drejning (max fem åt gången) eller bara titta in när jag drejar, boka ett studiebesök till studion och galleriet. 

Är du sugen på att fortbilda dig inom det keramiska området, bränningsmetoder, skulptur eller drejning? Tveka inte att höra av dig!

Tankar

"Stilla kluckande - varma silvergrå klippor - skrattmåsarnas skrän"

(en av mina 365 Haikus)

Fortfarande efter ca 40 år fascinerar det mig att leran som kommer från marken, hämtad vid en åkant eller sjöstrand, kan bli till en färdig hållbar kruka. 

Handen direkt mot leran och vatten som formar krukorna, elden som gör krukorna till hård keramik och idéer som förverkligas till fysisk form. 

Det känns fortfarande som en stor ynnest att fått lära mig detta 10 000 åriga yrke.

Drejningen är i sig, sinnlig och meditativ med repetition av samma form och storlek, samtidigt som det kan vara en utmaning att tillverka med precision, de former och idéer som jag skissat fram. Keramikens alla tillverkningsfaser, från drejning till beskickning och modifiering av formen till att göra dekorer, tillverka glasyrer och bränningen, kräver sitt tålamod. Det tar ca tre veckor från en drejad vas att bli färdig. Det är en lång process men väldigt tillfredsställande när det blir som man tänkt eller när det kommer ur ugnen med utmanande överraskningar.

lillgrund_edited.jpg

Ett urval av alster 

bottom of page